Met de juiste begeleiding kun je verder komen dan gedacht. Dit geldt ook voor Marina, die sinds drie jaar administratief werk doet voor het groenonderhoud van gemeente Oosterhout.

Marina vertelt: “Ik werk sinds 1992 bij MidZuid. In die tijd heb ik veel verschillend werk gedaan. Zo heb ik bij MidZuid op de productieafdeling gewerkt, ik heb schoongemaakt voor Welzorg en ik heb orderverwerking en stickerwerk verzorgd voor verschillende bedrijven. Inmiddels werk ik al weer drie jaar voor de groenvoorziening. Ik vind het geweldig hier; ik heb het enorm naar mijn zin.

Het werk wat ik hier doe is heel divers. Ik voer bijvoorbeeld de urenadministratie in van alle collega’s die voor de groenvoorziening van Oosterhout werken. Ook de verlofaanvragen, het bijhouden van ziekteverzuim en het printen van formulieren zijn taken die ik op me neem. Ik vond het eerst lastig om met AFAS te werken; het programma waarin we de urenadministratie bijhouden. Elke urenlijst is anders en we moeten goed opletten dat we de juiste codes en formules gebruiken. Maar dit gaat steeds beter!

Ik vind het belangrijk om nieuwe dingen te leren. Ik heb bijvoorbeeld pas geleerd hoe ik afspraken kan inplannen vanuit iemand zijn agenda in Outlook. Binnenkort leer ik ook hoe ik  binnengekomen meldingen in Excel kan verwerken. Dat vind ik best spannend en het gaat natuurlijk niet altijd meteen goed. Maar door lastige taken te blijven oefenen, word ik steeds zelfstandiger.

Ik ben dan ook alleen maar positief over Mariëlle; onze teamleidster. Door haar inzet kan ik nu veel meer dan ik ooit had gedacht. Ze laat me iedere keer weer dingen doen die een stukje moeilijker zijn. Mariëlle laat merken dat ze vertrouwen heeft in mijn kunnen en dat is van onschatbare waarde.”