Samen groeien in werk. Daar staat Sociaal Werkbedrijf MidZuid voor!

Samenwerken leidt tot succes

Dit kunnen we niet alleen, maar doen we samen met o.a. andere Sociale Werkbedrijven en diverse praktijk- en VSO- scholen in de regio. Om voor leerlingen vanuit praktijkonderwijs of voortgezet sociaal onderwijs de overgang naar werk of ander onderwijs makkelijker te maken en de kans op ontwikkeling te vergroten, doen we mee met het project 'Sluitende aanpak jongeren vanuit Voortgezet Speciaal Onderwijs'.

Een helder ontwikkelplan voor leerlingen

In dit project werken de collega Sociale Werkbedrijven in West-Brabant samen met een VSO-school. Het Breda College, ATEA, MidZuid en WVS hebben de handen ineengeslagen voor dit project. Het doel van dit project is om, voor de diverse leerlingen van het Breda College, een duidelijk en helder ontwikkelplan te creëren. Dit ontwikkelplan wordt gemaakt met behulp van Werkstap, een methodische arbeidsontwikkeling. In dit ontwikkelplan wordt helder waar en wat de leerling nog moet ontwikkelen om uit te stromen naar bijvoorbeeld dagbesteding, beschut werk of om eventueel door te stromen naar vervolgonderwijs.

Op 1 december hebben Breda College, ATEA, MidZuid en WVS de officiële aftrap gehad van dit project. Het huidige schooljaar 2021 – 2022 gaan we aan de slag met dit mooie project. Tussendoor houden we jullie allemaal op de hoogte van de ontwikkelingen binnen dit project en rond de zomervakantie hopen we jullie mooie resultaten te kunnen laten zien!