Peter Volkers, Manager Werkgeversdienstverlening en Ontwikkeling, deelt trots hoeveel mensen met onze ondersteuning het afgelopen jaar hun match hebben gevonden op de arbeidsmarkt!

In 2022 heeft het team WSP Dongemond (onderdeel van de afdeling Werkgeversdienstverlening & Ontwikkeling binnen MidZuid) 251 mensen duurzaam geplaatst naar werk. Duurzaam; dat betekent dat mensen betaald werk krijgen bij een werkgever voor een periode van minimaal 6 maanden. Dit aantal ligt in lijn met vorig jaar en overtreft zelfs de verwachting van de doelstelling van 242 plaatsingen in 2022.

Daar zijn we trots op en dit is het resultaat van hard werken. Het vergt het goed inzichtelijk krijgen van matches (de juiste combinaties) en het vinden van werkgevers om met onze mensen aan de slag te gaan. Er is flink geïnvesteerd in de samenwerking met de gemeenten en het is mooi om te zien dat dit tot positief resultaat leidt. Namelijk: mensen helpen aan een duurzame arbeidsplaats.

Het wekelijkse matchings-overleg zorgt ervoor dat nieuwe kandidaten heel doelgericht voor functies zijn uitgekozen en aan bestaande vacatures zijn gekoppeld. We kijken verder naar de mogelijkheden die de kandidaat heeft en spreken met werkgevers over de wijze waarop de mensen kunnen worden ingezet.

Er is momenteel veel aanbod in werk. De vele werkplekken bieden voor ons mooie kansen om te kijken waar nog meer mensen kunnen worden geplaatst. Daarbij blijft het uitgangspunt dat we goed kijken wat past bij de kandidaat en daardoor duurt het soms wat langer voordat we iemand kunnen plaatsen.

De korte lijnen, het goede overleg en 1 vast aanspreekpunt voor zowel kandidaat als werkgever werkt goed. Wij gaan ook in 2023 op deze manier verder en zorgen er zo samen voor dat we ook dit jaar met zijn allen verder groeien in én naar werk!