Leerlooien is een zeer uitgebreid proces. Om dit voor elkaar te krijgen zijn vele handen nodig, waardoor er een rondleiding bij Ecco Tannery Holland werd georganiseerd voor werkzoekenden.

Deze rondleiding was in samenwerking met WerkgeverServicepunt West-Brabant, Tempo-Team en MidZuid. Het doel voor de werzoekenden was om kennis te maken met het bedrijf en om te kijken of dit werk bij ze past. Er was een diverse groep mannen en vrouwen, waaronder nieuwe Nederlanders gekomen om deel te nemen aan de rondleiding. 

Het proces

Na een praktische inleiding in de kantine over de mogelijkheden en de taken, werden we in de leerlooierij zelf meegenomen door het proces van dierenhuid naar bewerkt leer. In verschillende processen wordt het leer gereinigd en ontdaan van haren, gelooid om het leer houdbaar te maken, nagekeken op onzuiverheden, gesplitst voor de juiste dikte en nagewerkt, zodat het geverfd en ingevet kan worden.

Veel informatie

Leuk weetje: Ecco Tannery Holland maakt niet alleen leer voor de bekende Ecco schoenen, maar ook voor een breed scala aan andere bekende merken. Ook kwamen we te weten dat de huiden tijdens het verwerkingsproces blauw worden gemaakt om onzuiverheden sneller te kunnen zien.

Vacatures

Na alle gekregen informatie hadden de bezoekers voldoende om te laten bezinken. Er staan nog voldoende vacatures open, dus mocht je ook interesse of vragen hebben, neem gerust contact op met WerkgeversServicepunt West-Brabant.