Al geruime tijd is Robert Jan Alderkamp via MidZuid werkzaam. De laatste pré-corona jaren op het gemeentehuis in Oosterhout. Daar verzorgde hij de koffie en alles daarom heen voor de medewerkers. Tot corona toesloeg en de ambtenaren vanuit huis gingen werken. Daar ging zijn enorm fijne baan. Gelukkig kon hij terug naar ‘binnen’, maar wel met de wens om weer uitgeplaatst te worden.

Nieuwe werkplek

Samen met zijn consulent Jan van Vuuren is hij op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Eerst is er met Robert Jan en zijn moeder een profiel opgesteld en heeft hij kennis gemaakt met Ellen Verhaard, zij werkt als Matcher voor de regio Dongemond bij WerkgeversServicepunt West-Brabant. Jan en Ellen hebben samen voor Robert Jan een werkplek gevonden bij Brownies & Downies aan de Basiliekstraat in Oosterhout. Vanaf mei 2022 mag hij zichzelf trotse medewerker noemen van een hele leuke lunchroom in Oosterhout, met de super begeleiders Joany en Veerle en vele fijne collega’s en gasten. Enorm blij was hij hiermee en tegelijk was het ook spannend om deze nieuwe stap te zetten. Een nieuwe werkomgeving met hele andere werkzaamheden dan hij tot nu toe had gedaan. Na wat kleine opstartproblemen is dit gelukkig heel goed uitgepakt en werkt hij 1 dag in de week bij Brownies & Downies. Zijn andere werkdagen, werkt hij in de productie bij MidZuid. Over zijn nieuwe werk zegt Robert Jan: “Ik heb er hele leuke collega’s bij gekregen en al veel gasten mogen ontvangen, waaronder mijn muziekleraar. Dát was echt heel leuk!” Ik vind het contact met mensen leuk in mijn werk, maar ook dat ik nieuwe werkzaamheden mag leren”.

Zelf verdiend

Brownies & Downies in Oosterhout biedt al sinds 2010 mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid om in een professionele, ambachtelijke en gastgerichte horecaonderneming ervaring op te doen. Het is een uitdagende manier voor de medewerkers om verder te ontwikkelen. Dit kan in de vorm van dagbesteding, maar ook, zoals in het geval van Robert Jan, via een arbeidsovereenkomst. Dat heeft hij zelf verdiend, door hard te werken en enthousiasme uit te stralen.

Samen kom je verder

Zelf je weg vinden naar werk, dat lukt helaas niet iedereen. Daarom is er sociaal werk- en ontwikkelbedrijf MidZuid. De steun in de rug voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om samen de afstand te overbruggen en uit te komen bij een baan die bij je past. Om werk voor iedereen mogelijk te maken werken we met scholen voor speciaal onderwijs, werkgevers en met het WerkgeversServicepunt (WSP) West-Brabant. Het WSP West-Brabant is het aanspreekpunt voor werkgevers die ook vinden dat niemand onnodig aan de kant hoeft te staan. Het is een samenwerkingsverband in West-Brabant van o.a. de gemeenten Altena, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout, MidZuid en UWV.

Wil je Robert Jan aan het werk zien? Elke vrijdag ontvangt hij je met een glimlach.